суботу, 7 листопада 2015 р.



Нотатки до звіту четвертого тижня (2-8 листопада 2015 р.) Карнаух І. А.

Почнемо!!!

Трошки закладуємо … з Diigo:

опрацювання сервісу соціальних закладок



За допомогою перекладача Google (дякую тому, хто це придумав!) створила аккаунт в DIIGO http://diigo.com/. Поки не зрозуміла, чому зареєструватись на Вогняній лисичці (Mozilla Firefox) в Diigo змогла, а завантажити кнопку – ні, тому працювала в Google Chrome. Довго порівнювала екрани довідки в двох браузерах. Буду ще розбиратися… Що це DIIGO? Це сервіс он-лайн закладок та коментування тексту. А ще міні-соціальна мережа для обмінювання своїми закладками та думками над тим, коли закладав.

Що люди роблять уночі?
Diigo просять: «Нас навчи!»

Почала опановувати Web Services Diigo.
Підключила функцію Social Media Bookmarking автоматичного зберігання закладок посилань з Twitter в бібліотеці Diigo.
На блозі було установлено Diigo Tagrolls – хмарку з тегів із Twitter для кращого пошуку необхідних матеріалів.

Для подальшої роботи взяла на замітку Publish to Blog (publish annotations as blog posts easily) та Enhanced Linkrolls (аннотовані сторінки на блозі). Опрацюю, коли буде достатньо закладок.

«Add to Diigo» Widget. Спочатку не зрозуміла та Widget Diigo на блог поставила дуже вже маленький, якось аж шкода його стала. Думаю, щось не те. Не вже Diigo себе так не любить? Є ні, та є Widget різні! Від дуже малесенького до ВЕЛИКОГО

  Зараз на моєму блозі затївся такий собі середнячок: «Acquirit qui tuetur — що зберігаєш, те і маєш». Може хто знайде та натисне. А там – «… лани широкополі… » різних закладок.

Так, ще у нас з Diigo з'явився секрет! «Будь ласка, тримайте в секреті адресу електронної пошти, інакше ви можете побачити спам у вашій бібліотеці» Це застереження з’являється, коли активуєш послугу: Save by Email, save links and notes by email ( «Зберігти на електронній пошті»)

Save to delicious (automatically cross-post to your delicious account) «Сохранить в вкусный» переклав якось так дивненько Google. Недосяжно для бідного бібліотекаря. Треба платити гроші.

На жаль поки що не змогла перенести закладки з інших браузерів. Це саме що найбільше хотілося. Мати в одному місці з усіх браузерів – закладки. Але якщо і зможу це зробити, то в безкоштовному Diigo я зможу тільки імпортувати закладки з Вогняної лисички.
Граємося з Diigo. Робимо Screenshot шматочка тексту. Розшарюємо (Share Diigo) нотатки в Твіттер.

Можемо звернутися до Diigo згодом (почитати пізніше). Натискуємо Reader Later.
Що ж ще ти вмієш, друже Diigo? Ого-го! Встановила цю соціальну міні-мережу декілька днів тому, але не встигла продивитись усі т'юторіали. Всі ці дні дивувалась милим віконечком з лупою. Виявилось – це можливість пошуку в Інтернеті за будь-яким ключовим словом, який я визначу в тексті потрібної мені статті! А з правого боку – статті з моїми тегами цього результатами пошуку (Ше раз мені нагадати, що я вже, наприклад, цю статтю вже знаходила. Милий, милий, Diigo!)
Щось я дуже закохалась у Diigo – свідоцтво цьому, що не можу перейти до інших завдань курсу. Зробила декілька закладочок для нашої сумісної групи DIIGO:https://groups.diigo.com/group/ukr_content_curator. Написала коментарі, теги. На жаль, DIIGO постійно хоче підзаробити. Тому треба з ним трошки по-жіночому хитрувати.
 Закладки: 1. Веб-проект "ДокШир": представлення та поширення вітчизняних бібліотекознавчих... http://eprints.rclis.org/23180/, 2. Browse by Countries - E-LIS repository - 1 views http://eprints.rclis.org/view/countries/UA-.html, 3. Welcome to E-LIS repository - E-LIS repository - 1 views eprints.rclis.org, 4. kmalibrary.blogspot.com/...blog-page_23.html, 5. OCLC Research: 2014 Highlights http://www.oclc.org/research/publications/2015/oclcresearch-2014-highlights.html

 Особливо мені сподобались закладки електронного архіву бібліотекознавчої тематики.



 Тут клондайк за темою курування: «науково-дослідна робота (діяльність) бібліотек»

Я встигла тільки подивитись публікації, книжки вчених-бібліотекознавців з України (всього вітчизняних ресурсів 176). Робота ще попереду велика!



Немає коментарів :

Дописати коментар

Ліцензія Creative Commons
Твір "Наукоїд. Наукоед", створений Карнаух І. А. ліцензовано за ліцензією Creative Commons Із Зазначенням Авторства - Некомерційна - Поширення На Тих Самих Умовах 4.0 Міжнародна.