неділю, 15 листопада 2015 р.

Нотатки до звіту п'ятого тижня
дистанційних курсів НТУ "ХПІ" "Куратор змісту"

Варимо українське зіллячко Netvibes

Цей ресурс – перший з усіх запропонованих, який давав поради, як ним користуватись на українській мові. Якщо вибираєш регіон: Україна, то ресурси пропонує також українські. Велика пошана творцям Netvibes!
Я ще рік тому зареєструвалася в цьому ресурсі, чесно кажучи аж ніяк його не використовувала, тому що агрегувати було нічого, бо досить довго принципово ніде в соціальних мережах не реєструвалася. Користувалася лише підпискою на новини культури.
Що ж почнемо дружбу заново.
І тут почалися проблеми. Тому що, коли почала редагувати свою сторінку та робити все як зрозуміла за інструкціями, зникло все, навіть те, що рік назад зробила навмання. Почала шукати в Інтернеті якісь учбові матеріали з Netvibes, тому що інтуіція мені підказувала, що це добрий помічник куратора, тільки мені він поки що незрозумілий. І, чесно кажучи, вже дуже втомилася, тому залишила вивчення Netvibes на другий день…
З новими силами!

Коротенько про можливості агрегатора Netvibes. Основним призначенням Netvibes є читання RSS. І це іноді проблемка для українських ресурсів. У Netvibes можливий пошук у Google, Yahoo, Wikipedia, прогноз погоди, перевірка пошти у Вашому акаунті Gmail, Mail, Yahoo!

Створила сторінку відкриту для публічного доступу: «Науково-дослідна робота бібліотек» http://bit.ly/1RWRoUi. І день пропав. Бо почала з додавання адреси блогів, закінчила закордонними бібліотеками. Багато роботи попереду. Знайти цікаві ресурси, за якими буду слідкувати. Буду створювати нові сторінки за своїми уподобаннями. Цей ресурс сподобався, бо він поважає українське слово!

2 коментарі :

  1. Я постійно працюю з ним, тож невеличка порада: коли додаєте у Netvibes блог, сервіс часто видає декілька варіантів пдключення - Аtom и RSS головної сторінки, теж саме для коментарів, Тож вибирайте другий квадратик (підведіть мишку- з'явиться підказка) - це саме стрічка RSS головної сторінки. Тоді у Вас в Netvibes можна буде бачити перелік останніх публікацій блога

    ВідповістиВидалити

Ліцензія Creative Commons
Твір "Наукоїд. Наукоед", створений Карнаух І. А. ліцензовано за ліцензією Creative Commons Із Зазначенням Авторства - Некомерційна - Поширення На Тих Самих Умовах 4.0 Міжнародна.