четвер, 12 листопада 2015 р.



Звіт за п’ятий тиждень (9–15 листопада 2015 р.)

Приколюємося… в Pinterest
Скільки яскравих кнопочок з’явилося на компі! Початок трудового дня куратора починається весело! Спочатку –яскраве повідомлення від Pinterest, щоб я з ним поприколювалася. Потім я постійно синхронізуюсь зі Слоненятком Evernote. І кожного дня треба розвантажувати поштові скриньки з повідомленнями від своїх помічників: Twitter, paper.li, Scoop.it, Rebelmouse.com, Google Alerts. А ще треба виконувати завдання та працювати в бібліотеці!
Дуже нас втішив вельмишановний т’ютор Володимир Миколайович Кухаренко, пообіцявши, що на цьому тижні буде простіше. Ми йому звісно не повірили. Нам стало ще СТРАШНІШЕ! Розпочала я з Pinterest, бо персональне навчальне середовище поки що дуже лякає своєю відповідальністю.
Вже декілька днів я не можу перейти до інших завдань! Це неможливо відірватися від таких цікавих, яскравих картинок! Яка ж це чисто жіноча насолода! Але це і є найстрашніше! Коли розслабився, то вже важко щось робити далі!




Цього разу мені навіть заважали т’юторіали, бо дівчина-блондинка дуже повільно розповідала про те, що я вже самотужки зробила: завела аккаунт, встановила плагін Pin It, почала оформлювати пінами дошки - «Research Libraries» https://www.pinterest.com/irenkarnauh/research-libraries/ (поки що 20 пінів, 1 друг (наша людина!), E-Learning https://www.pinterest.com/irenkarnauh/e-learning/ (таа-а-а-ке чудове фото нашого т’ютора вийшло!), дві секретні дошки для душі. Також інтегрувалась з іншими соціальними мережами (Twitter, Facebook, Google+). З’явилися друзі. Провела пошук за темою курування. Трошки приколола пінів з картинками вчених в бібліотеці та самих бібліотекарів. Розмістила зображення з результатами своєї участі у міжнародному дослідженні з використанням інструментів наукових комунікацій (з Facebook). Нашій групі підвезло, що інтерфейс соціальної мережі картинок тепер російською мовою! На блозі вставила віджет Pinterest (довелось тоді піни для душі сховати у секретних дошках, бо ці картинки з’явилися на блозі).). Тепер можу свої зображення з ком’ютера, блога, соціальних мереж розміщувати на дошках.

Продовжувала додавати еклектики до блогу: кнопочки соціальних мереж за допомогою конструктора http://share.pluso.ru/

Доповнення до звіту

Давно мене інтригували повідомлення по п’ятницям нашого вельмишановного Ю. М. Главчевої у Фейсбуці з незрозумілим сервісом Сommun.it. Цікавість перемогла. Але щоб побачити що ж це таке, прийшлось зареєструватися https://commun.it/quick_actions. Дуже сподобалося, що можу автоматично надіслати подяки своїм читачам. Але ця функція нагадує спам. Особливо їхня пропозиція щодо подяки по п’ятницям. За коментарями колег, це незрозуміле для багатьох повідомлення неприйнятне для нашого менталітету. Я так розумію, що за кордоном – це одна з необхідних родзинок ділового етикету. А для нас – чи просто не читати чи відмовитися від такого друга, що постійно надсилає щось іноземне та страшне. Взагалі сервіс якийсь шпигунський. Можна дізнатись навіть, хто був на тебе підписаний і відмовився.
Завдяки звітам колег змогла виправити деякі свої помилки в попередніх тижнях та трошки удосконалити свої сервіси. Вдячна Людмилі Панкратовій за детальну розповідь про імпорт та експорт закладок. Змогла вивантажити свої закладки з інших браузерів в DIIGO. Синхронізувала закладки Google Chrome та інших браузерів з усіма пристроями, якими я користуюсь.

Дуже вдячна Ю. М. Главчевої за надану можливість прийняти участь у міжнародном науково-дослідницькому проекті вчених-бібліотекарів з Університетської бібліотеки Утрехта (Нідерланди) https://101innovations.wordpress.com/russkom/. Це дослідження стало можливим завдяки гранту від фонду фонда Vogin (голландська некомерційна організація з підтримки фахівців у галузі інформації). Опитування з використання засобів наукових комунікацій проводиться до 10 лютого 2016 р. Дослідники – Биaнкa Крамер (Bianca Kramer) b.m.r.kramer@uu.nl | @MsPhelps или Йерун Босман (Jeroen Bosman) j.bosman@uu.nl | @jeroenbosman (Університетської бібліотеки Утрехта (Нідерланди). Сам процес дуже простий. Натискуєш на назви інструментів. Через 15 хвилин після участі в веб-опитуванні на Вашу пошту надсилають результат і Ви маєте також можливість на сайті графічно побачити, як Ваші відповіді виглядають по відношенню до інших відповідей Ваших колег. Дуже приємно, що є переклад на російській мові (погано, що немає на українській!). Це опитування буде цікаве не тільки бібліотекарям, але й кураторам, видавцям, а перш за все тим, хто займається науково-дослідною діяльністю. Є цікаві можливості для участі в проекті цілої організації. Що ж будемо чекати результати на конференціях.
Це чудовий подарунок для моєї теми курування! Змогла найти нових цікавих людей у Twitter! Дуже здивувалась, що за кордоном про дослідження в бібліотеках пишуть на блогах, сайтах непрофільних для нашої професії.
Інформацію про це опитування розмістила в соціальних мережах. Багато публікацій було не з особистої сторінки Facebook, а з загальнодоступної группи «Бібліотеки" – ініціативна група Асамблеї діячів культури України».

Немає коментарів :

Дописати коментар

Ліцензія Creative Commons
Твір "Наукоїд. Наукоед", створений Карнаух І. А. ліцензовано за ліцензією Creative Commons Із Зазначенням Авторства - Некомерційна - Поширення На Тих Самих Умовах 4.0 Міжнародна.