пʼятницю, 20 листопада 2015 р.

Звіт за п’ятий тиждень (9–15 листопада 2015 р.)дистанційних курсів «Куратор змісту» НТУ ХПІ

Aleaiacta est

(Перейти Рубікон – зробити безповоротний крок, рішучий вчинок)

Для мене це завдання поки що було самим складним. Я гуманітарій, техніки завжди побоювалась. Інтернет – для мене це шпигунська мережа. Але поки живеш, треба навчатись. Два тижні навіть психологічно мені важко було змиритись з думкою, що треба зробити відео за допомогою хмарних технологій та ВИСТАВИТИ на YouTube. На відеоролики своїх колег по курсу, що зробили це завдання, я дивилася, як на геніїв. Було три шляхи: втекти з курсів, попрохати когось зробити цей ролик (і зробити вигляд, що це я), або спробувати САМІЙ ЦЕ ЗРОБИТИ!
Вирішила до вирішення проблеми йти маленькими кроками. Спочатку сценарій (текст, зображення), потім сама презентація. У звітах прочитала про муки колег зі звуком. У мене теж була проблемка – мікрофону на комп’ютері не було. Був ще планшет сина та ноутбук. Але я ніяк не могла збагнути, чому мікрофон на ноутбуці не працює. Включається тільки, коли працює вбудована веб-камера. А мені потрібно було, щоб текст і запис були синхронізовані. Інтернет підказав мені, як підключити мікрофон на ноутбуці http://softobase.com/ru/vopros/kak-na-noutbuke-vklyuchit-mikrofon.
З тугою прочитала звіти дівчат, що один сервіс зі створення відео з екрану пішов на пенсію (http://screenr.com). На всякий випадок перевірила. Так воно і є. Залишилося http://www.techsmith.com/jing.html.
Чесно кажу, було декілька підходів до завантаження цієї програми. Останньою краплею стало, коли я навіть зробила відео (правда без звуку), а потім при збереженні ноутбук завис. Коли я спробувала зняти задачу, то ця програма хутенько від мене втекла з моїми важко напрацьованими відео! Цікаво, що потім програмка з’явилася, а результатів моїх трудів НЕ БУЛО! І тут після перегляду навчального відео з програмами Jing, я зацікавилася наступним роликом. Розповідалося ще про одну програмку Camtasia Studio, яка теж скачується з сайту http://www.techsmith.com, і допомогає записати відео з екрану монітора https://www.youtube.com/watch?v=C4joUPfHvBw. На жаль, програмою безкоштовно можна користуватися лише 30 днів. Але мені здалося, що таки це мій ШАНС. Записувала поетапно все, що розповідали у ролику, але був страх, що, якщо почну редагувати, то знову все зникне. Коли я побачила своє кривеньке, страшненьке відео на YouTube, на якому було видно: і як, я включала одночасно і звук, і презентацію, і запис, то від радощів аж сльози навернулися…
https://www.youtube.com/watch?v=o3XzNhAmwzI


Розумію всі свої недоліки, але вирішила залишити саме таке відео – вимучене, але ріднесеньке. Зроблене повним ЧАЙНИКОМ, але який ХОЧЕ НАВЧАТИСЯ!

Немає коментарів :

Дописати коментар

Ліцензія Creative Commons
Твір "Наукоїд. Наукоед", створений Карнаух І. А. ліцензовано за ліцензією Creative Commons Із Зазначенням Авторства - Некомерційна - Поширення На Тих Самих Умовах 4.0 Міжнародна.