четвер, 25 лютого 2016 р.

25 лютого в Харківській державній бібліотеці ім. В. Г. Короленка відбулося друге заняття з циклу заходів з професійного розвитку «Наукова бібліотека: інтеграція у міжнародний науковий простір».



Слухачам – фахівцям ХДНБ ім. В. Г. Короленка – було запропонована тема: Професійні інструменти мережевого інформаційного аналітика: за результатами навчання на відкритих дистанційних курсах «Куратор змісту» Національного технічного університету «Харківський політехнічний інститут» (НТУ «ХПІ»). Модератори – головні бібліотекарі ХДНБ ім. В. Г. Короленка І. А. Карнаух (відділ науково-методичної роботи) та кандидат наук із соціальних комунікацій Н. О. Стрілець (науково-видавничий відділ) – ділилися враженнями про навчання на відкритих дистанційних курсах «Куратор змісту (Мережевий інформаційний аналітик)» НТУ «ХПІ».

Були розглянуті питання співпраці бібліотечної спільноти і читачів в соціальних мережах, використання можливостей Інтернету для бібліотек. Більш детальніше розповідалось про використання сервісів аналітики та статистики Twitter (TweetDeck, Сommun.it, Topsy), інструменти та сервіси для організації роботи з електронними посиланнями та документами (Symbaloo, mindmeister.com, Evernote, DIIGO, Netvibes тощо). Слухачі дізналися як налаштувати систему оповіщення Google Alerts; визначити власний ступінь впливу в соціальних мережах за допомогою Klout. Лектори надали поради щодо створення власних електронних ресурсів в мережі: блогу; електронних видань в The Tweeted Times, на видавничій платформі Rebelmouse.com, в Storifree; щоденної газети в сервісі paper.li, журналу в сервісі Scoop.it тощо.

Немає коментарів :

Дописати коментар

Ліцензія Creative Commons
Твір "Наукоїд. Наукоед", створений Карнаух І. А. ліцензовано за ліцензією Creative Commons Із Зазначенням Авторства - Некомерційна - Поширення На Тих Самих Умовах 4.0 Міжнародна.